Ressenya en vídeo d’Antologia de contes, de Foster Wallace

David Foster Wallace és un escriptor nord-americà conegut per la novel·la Infinite Jest (1996) i considerada una de les 100 obres més importants de la història per la revista Time. Se suïcidà el 12 de setembre de 2008 després d’un llarg historial depressiu: la seua dona se’l va trobar penjat en l’arbre del jardí de la seua casa. Precisament la depressió és un tema que es pot trobar en la majoria de les seues obres. Altres novel·les destacables de la seua bibliografia son: L’escombra del sistema, Brief Interviews With Hideous Men, Consider The Lobster i A Supposedly Fun Thing I’ll never Do Again.

Aquesta antologia publicada per Edicions del Periscopi, amb traducció de Ferran Ràfols, recull alguns dels relats curts de tota la seua bibliografia. El fil conductor de totes les històries que hi apareixen és l’estat mental dels personatges. Quan més s’avança en la lectura, tant els personatges com les trames en què es desenvolupen les històries es van tornant més i més fosques i pessimistes. L’estil de Wallace és molt experimental, en ocasions molt pròxim al surrealisme europeu. Un dels aspectes més destacables d’aquesta obra és el fet que analitza la cultura pop d’una manera que no havia vist mai en la literatura, s’explora com afecten la televisió, la ràdio, el cinema, la música i la publicitat a l’ésser humà modern, la qual cosa ofereix una perspectiva prou refrescant a l’hora d’examinar un fenomen omnipresent, com són les imatges que consumïm i que produïm. Aprofita per a parlar de la salut mental de persones que tenen problemes trobant la seua individualitat o que en el cas contrari, són “massa individus” per a una societat extremadament individualista però que castiga aquells que no saben com trobar un equilibri en tota aquesta confusió.

A continuació, teniu una ressenya en vídeo en què explique amb un poc més de profunditat els aspectes que més m’han agradat del llibre així com la lectura d’un fragment del meu relat preferit. Fent la ressenya en vídeo, he aprés a realitzar comentaris crítics sobre llibres que no necessàriament se centren en una història lineal des del principi.

 

Diakhate, Aida (2018): “Ressenya en vídeo de l’Antologia de contes, de Foster Wallace”. Departament de Filologia Catalana, Blog de Docència, 11-10-2018, Enllaç: http://dfcdocencia.blogs.uv.es/2018/10/11/ressenya-en-video-dantologia-de-contes-de-foster-wallace/

Estilística de la llengua catalana

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


¡IMPORTANTE! Responde a la pregunta: ¿Cuál es el valor de 15 7 ?