Una conferència i de públic, una càmera

Enguany ha estat un curs molt particular i ens hem hagut de reinventar en molts àmbits, fins i tot a l’hora de fer una conferència. En l’assignatura de Comunicació oral formal en llengua catalana hem aprés els mecanismes necessaris per a ser capaços de realitzar una bona exposició oral, malgrat les circumstàncies. Amb la tasca d’una conferència en vídeo hem pogut posar en pràctica tots els coneixements adquirits durant el curs.

Per a dur a terme aquesta activitat, primerament havia de decidir el tema de què parlaria. Aquest punt pot semblar el més fàcil, però triar un assumpte concret que m’interessara i saber com expressar tot el que volia al principi se’m va fer difícil. Quan vaig començar a desenvolupar les idees i a buscar informació, vaig trobar el tema definitiu que volia tractar a l’exposició. La resta va fluir. La clau és saber què volem transmetre i tenir present en tot moment quin és el nostre missatge. Vaig adonar-me que trobar un vincle amb la idea principal i els diferents aspectes que volia tractar m’ajudaria a crear un discurs ben cohesionat.

Quan ja tenia clara l’estructura del guió i havia assajat un parell de vegades, vaig començar a gravar. Pensava que no tenir gent mirant-me ajudaria a controlar els nervis, però el fet que l’únic públic en directe fora una càmera no era tan còmode com semblava. Establir un contacte amb el públic en altres exposicions em causava una major seguretat; en aquesta ocasió, sentia que havia de centrar-me més en mi, en com transmetia el discurs —verbalment i no verbal—, això m’ha ajudat a ser més conscient de les coses que faig quan parle.

La meua conferència tracta de l’evolució de la figura de les bruixes al llarg de la història: un breu recorregut des del paper de les bruixes en les antigues mitologies, passant per la religió catòlica fins a arribar a la concepció que en tenim avui dia. Comença amb un context històric, a continuació algunes referències pictòriques i literàries i, per a acabar, una reflexió sobre «les bruixes d’avui».

Anna Hernández, estudiant de primer de Filologia Catalana

Com s’ha de citar aquest article?

Hernández, Anna (2021): “Una conferència i de públic, una càmera”. Blog de docència, 20-07-21. Enllaç: https://dfcdocencia.blogs.uv.es/una-conferencia-i-de-public-una-camera/

Comunicació oral formal , , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


¡IMPORTANTE! Responde a la pregunta: ¿Cuál es el valor de 8 9 ?